Marokkanske Berber-tæpper

Marokko har en meget lang tradition for vævning af nogen af de smukkeste tæpper i verden. Allerede på 700 tallet, da Berberstammerne bosatte sig i Marokko har man vævet disse vidunderlige marokkanske tæpper. I mere end tusind år har kvinderne i stammerne håndknyttet tæpper af uld fra de får de holder i Atlasbjergene. Stammerne findes stadig i bjergene og teknikken går i arv fra mor til datter.

Marokkanske tæpper og deres mønster.

Marokkanske tæpper er unikke i mønstre og farver, da de laves i hånden og uden skabelon. Væveren fortolker vigtige erfaringer og begivenheder fra sit liv i tæppet, symboler for kærligheden, naturen og lykke er almindeligt forekommende på marokkanske tæpper. De stærke naturlige farver som blå, rød, orange, gul og lilla hentes fra planter og bær, som Hennabusken, Granatæbler, Figen og teblade der vokser i Atlasbjergene. Dern naturlige sorte farve stammer direkte fra ulden fra fårene og gederne i bjergområderne.

Alle marokkanske tæpper er unikke.

Kvinderne i de forskellige Berberstammer bestemmer deres egne mønstre, egne farver og egen form på tæppet, og derfor findes der ikke to tæpper der er ens. Trenndcarpet fotograferer alle tæpper vi får hjem og alle marokkanske tæpper er på lager og sendes indenfor 72 timer. Trendcarpet samarbejder med en lokal tæppehandler ved foden af Atlasbjergene, som hver uge kører op i bjergene og opkøber Beni Ourain-, Azilah-, Bouchourett- og andre kelimtæpper fra Berberstammerne. Herved får vi adgang til antikke, semi-antikke og nye marokkanske tæpper af fantastisk kvalitet - til en pris der er langt under normale forhold.

Marokkanske tæpper er Beni Ourain, Azilal og Boucherouite.

Der er tre dominerende typer af marokkanske tæpper. Det drejer sig om juvelerne i indretningen:

+ FlereVis mindre
Farve
Længde
Bredde
Type
Størrelse
Rum
Form
Stil
Pris
Sortér efter

Nuværende filtre:

Fjerne