Kelim-tæpper

Kelim er en form for orientalsk vævning, der oprindelig stammer fra asiatiske nomader der brugte tæpperne i sine telte helt tilbage til år 1000 før Kristus, som beskyttelse mod kulde og fugt, men kelim-tæppet fungerer lige så godt som dekoration og kommunikation med tæppets symboler og tegn. 3000 år senere lander mange kelim-tæpper i vestlige hjem for historien og skønheden der følger med et kelim-tæppe.

Kelim-tæppet - Fra Tyrkiet til Pakistan.

Den specielle væveteknik for kelim-tæppet - der indebærer at uldenikke række rover hele tæppets bredde, emn i stedet vender når man vil skifte farve (ved farveskifte dannes en slids i vævet, der for holdbarhedens skyld ofte flyttes til siden og herved skaber kelims karakteristiske trappelignende diagonale mønster) - anvendes først og fremmest i Tyrkiet, Pakistan, Iran og Afghanistan, men forekomme rogså i andre områder, som f.ek.s på Balkan.

Omgående levering og fri fragt på alle kelim-tæpper på Trendcarpet.dk.

Da alle kelim-tæpper er unikke i udseende findes vores kelim-tæpper kun i et eksemplar på vores lager, og når det er solgt bliver det fjernet fra hjemmesiden. Alle ordrer sendes inden for 3 dage fra købsdatoen.

+ FlereVis mindre
Farve
Længde
Bredde
Pris
Sortér efter

Nuværende filtre:

Fjerne